تستر کابل شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟

اشتراک گذاری

تستر کابل شبکه چیست؟

فهرست محتوا

در دنیای فناوری اطلاعات و شبکه‌های کامپیوتری، استفاده از تستر کابل شبکه از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر با کابل‌های شبکه در حرفه خود سروکار دارید، تست و اطمینان از کیفیت آن‌ها ممکن است چالش‌برانگیز باشد. در این مقاله،با نقش مهم این ابزار در تشخیص مشکلات کابل‌های شبکه و بهبود کارایی شبکه آشنا می‌شوید. سپس در ادامه انواع تسترها، ویژگی‌های آن و نحوه عملکرد آن‌ها بررسی می‌شود و بهترین روش‌ها برای انتخاب و استفاده از این دستگاه معرفی خواهد شد.

تستر شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟

تستر کابل شبکه (Network Cable Tester) یکی از تجهیزات الکترونیکی است که برای ارزیابی عملکرد کابل‌های شبکه استفاده می‌شود. با استفاده از این تستر، شما می‌توانید از کیفیت عملکرد کابل‌های شبکه مطلع شوید و مشکلات احتمالی را تشخیص دهید.

انواع مختلف تستر کابل شبکه

تستر کابل شبکه انواع مختلفی دارد که بر اساس نوع کارکرد، کاربردهای متفاوتی دارند.

در ادامه با انواع تستر شبکه آشنا خواهید شد.

معرفی انواع تستر کابل شبکه

تستر‌های کابل شبکه بر اساس نوع کارکرد انواع مختلفی دارند که میتوان آنها را به دو دسته کلی زیر تقسیم کرد:

انواع تستر کابل شبکه از نظر کارایی

انواع تستر شبکه از نظر کارایی عبارتند از:

  • تستر کابل شبکه ساده یا پایه: این تستر تنها قابلیت تست کابل‌های Cat5 و Cat6 را دارد و برای بررسی اتصال صحیح کابل‌ها و شناسایی مشکلاتی چون قطعی، اتصال کوتاه و تداخل استفاده می‌شود.
  • تستر و ردیاب حرفه‌ای کابل شبکه: این سری از تسترها علاوه بر تست اتصالات پایه، پارامترهایی مانند تاخیر، افت سیگنال، نویز و تضعیف سیگنال را بررسی می‌کند. این تستر‌ها برای شبکه‌های بزرگتر با ترافیک بالا و دقت بالاتر استفاده می‌شود.
  • تستر کابل فیبر نوری یا قلم فیبر نوری: این تستر‌ها مخصوص کابل‌های فیبر نوری طراحی شده‌اند و می‌توانند پارامترهای سیگنال نوری را اندازه گیری کنند.

تسترهای شبکه از نظر کارایی به سه دسته تقسیم می‌شوند که با توجه به نیاز خود می‌توانید آن ها را انتخاب کنید.

انواع تستر شبکه از نظر تکنولوژی

انواع تستر کابل شبکه از نظر تکنولوژی عبارتند از:

  • تستر کابل ال ای دی: یک نوع تستر ساده است که در آن از چراغ‌های ال ای دی برای نشان دادن وضعیت اتصالات کابل استفاده میشود. این تستر دارای 9 چراغ ال ای دی است که در صورت عدم اختلال و مشکل چراغ‌های آن به ترتیب روشن می‌شوند. این تستر برای بررسی کابل‌های Cat5 و Cat6 و کابل‌های شبکه اترنت استفاده می‌شود. این تسترها مشکلات قطعی یا اتصال اشتباه را تشخیص می‌دهند.
  • تستر کابل دیجیتال: تستر کابل شبکه دیجیتال به جای چراغ ال ای دی از نمایشگر دیجیتالی استفاده می‌کند. این تستر برای بررسی دقیق‌تر و حرفه‌ای‌تر شبکه‌های پیچیده از جمله قطعی کابل، اتصال کوتاه، پایین بودن کیفیت سیگنال و تداخل نویز استفاده می‌شود. برخی از تسترهای دیجیتال علاوه بر کابل‌های مسی می‌توانند کابل‌های فیبر نوری را نیز تست کنند.
  • تستر کابل چندکاره: به این مدل از تستر شبکه چندکاره یا چند منظوره گفته می‌شود چون قابلیت انجام چند تست مختلف را دارد و قادر به تست انواع کابل‌ها از جمله کابل‌های مسی و فیبرنوری، کابل دوربین مداربسته، کابل تلفن و کابل USB می‌باشد. این تستر می‌تواند پارامترهایی مانند تاخیر، تضعیف، سرعت انتقال داده و پهنای باند را اندازه گیری کند. به این دستگاه تستر فول Full هم گفته می‌شود.

و اما در ادامه تفاوت تسترها را بررسی میکنیم.

تفاوت تستر های ساده و حرفه ای کابل شبکه

تستر کابل شبکه ساده فقط قابلیت بررسی اتصالات پایه مانند قطعی سیم‌ها ، اتصال کوتاه و اتصالات اشتباه را دارد; همچنین از چراغ‌های ال ای دی برای بررسی اتصال استفاده می‌کند و برای تست‌های اولیه یا شبکه‌های کوچک مناسب‌ است. در صورتیکه تستر شبکه حرفه‌ ای از صفحه نمایش دیجیتال استفاده می‌کند که اطلاعات کاملی از جمله کیفیت سیگنال، تاخیر، تضعیف سیگنال و میزان نویز را نمایش می‌دهد، همچنین می‌تواند طول کابل را اندازه‌گیری کند و یا محل دقیق قطعی کابل را شناسایی کند. برخی از تسترهای حرفه ای چند منظوره هستند و برای کابل‌های مسی و فیبر نوری قابل استفاده‌اند. این تستر‌ها در شبکه‌های بزرگ و حرفه‌ای مناسب‌اند.

تفاوت تست فلوک و تستر کابل شبکه

تستر شبکه و تست فلوک هر‌دو ابزارهایی برای بررسی کیفیت و عملکرد کابل‌های شبکه است. اما تفاوت آنها در قابلیت‌ها و دقت و کاربرد آنهاست.

دستگاه تستر کابل شبکه برای بررسی اتصالات ساده کابل‌ها و مشکلاتی مثل قطع بودن سیم‌ها یا ترتیب سیم‌ها استفاده می‌شود. در حالیکه تست فلوک برای پروژه‌های حرفه‌ای و بزرگ استفاده می‌شود از جمله تست‌هایی که توسط تست فلوک انجام می‌شود شامل: افت توان، نسبت نویز به سیگنال، تاخیر انتشار و تاخیر نامتعادل می‌باشد.

استفاده از تستر کابل شبکه چه ضرورتی دارد و چرا مهم است؟

استفاده از تستر های شبکه چه مزیت هایی دارد؟

حال به بررسی دلایل استفاده از تستر کابل شبکه می‌پردازیم.

اهمیت استفاده از تستر کابل شبکه

استفاده از تستر شبکه برای اطمینان از عملکرد صحیح شبکه بسیار حائز اهمیت است که در ادامه به برخی از دلایل اهمیت استفاده از آن اشاره می‌کنیم:

  • خطایابی سریع و دقیق کابل‌ها: تستر کابل شبکه می‌تواند مشکلاتی اعم از قطعی، اتصال کوتاه، نویز و عدم تطابق سیم‌ها را به سرعت تشخیص و عیب‌یابی کند.
  • کاهش زمان و هزینه تعمیرات: استفاده از تستر شبکه، عیب یابی را سریع‌تر میکند همچنین به دلیل شناسایی دقیق علت خرابی از تعویض بی مورد تجهیزات جلوگیری می‌شود.
  • افزایش کارایی و پایداری شبکه: با تشخیص علت خرابی یا اطمینان از صحت عملکرد شبکه و بررسی کیفیت سیگنال، سرعت انتقال داده و پهنای باند این اطمینان را به ما می‌دهد که شبکه‌ای پایدارتر و کارامدتر خواهیم داشت.
  • اطمینان از نصب صحیح کابل‌ها: با استفاده از تستر کابل شبکه می‌توانیم مطمئن باشیم که کابل‌ها به درستی نصب شده‌اند و اتصالات به صورت صحیح برقرار هستند.
  • جلوگیری از بروز خرابی‌های گسترده: خرابی در شبکه به خصوص در شبکه‌های بزرگ می‌تواند به دیگر اجزای شبکه آسیب برساند، پس با استفاده از تستر شبکه از بروز خرابی‌های گسترده جلوگیری می‌کنیم.
  • افزایش طول عمر تجهیزات شبکه: با شناسایی و رفع مشکلات کابل می‌توانیم از آسیب به دستگاه‌ها جلوگیری کنیم و طول عمر تجهیزات شبکه را افزایش دهیم.
  • صرفه جویی در زمان: تکنسین‌ها با استفاده از تستر شبکه می‌توانند در زمان کمتری مشکلات را عیب‌یابی کنند.

به طور کلی استفاده از تستر کابل شبکه نه تنها از بروز مشکلات شبکه جلوگیری می‌کند بلکه به افزایش کارایی و پایداری شبکه نیز کمک می‌کند.

خطاهای رایج سیم کشی که توسط تستر کابل شبکه شناسایی می‌شوند!

در این بخش برخی از عیوب کابلی که می‌توان توسط تستر تشخیص داد، فهرست شده که به شرح زیر است:

  1. قطعی: این خطا زمانی رخ می‌دهد که اتصال در طول کابل قطع شده باشد که عمدتا به دلیل شکستی کابل رخ می‌دهد.
  2. اتصال کوتاه: هنگامی که چند رشته سیم باهم برخورد می‌کنند و اتصال ناخواسته‌ای ایجاد می‌شود.
  3. جابه جایی سیم‌ها: اگر هنگام اتصال رشته‌های سیم در ترتیب اشتباه قرار گرفته باشند رخ می‌دهد.
  4. نویز: هنگامی که جریان سیگنال از یک سیم به سیم مجاور خود نشت کند باعث بروز نویز می‌شود.

با استفاده از تستر کابل شبکه، میتوان خطاهای شبکه را سریعتر تشخیص داد و از بروز مشکلات در شبکه جلوگیری کرد.

خطاهای رایج سیم‌کشی در کابل‌های شبکه می‌توانند منجر به کاهش سرعت انتقال داده، افت کیفیت ارتباط و حتی قطعی کامل شبکه شوند. تستر کابل شبکه یک وسیله ضروری برای تشخیص چنین مشکلاتی است و می‌تواند ایراداتی مانند جابجایی سیم‌ها، مدار باز، اتصال کوتاه و نویز را شناسایی کند. همچنین، برخی مدل‌های پیشرفته قابلیت اندازه‌گیری طول کابل و تعیین محل دقیق خطا را دارند. استفاده از تستر کابل، هم زمان عیب‌یابی را کاهش می‌دهد و هم کیفیت ارتباط را تضمین می‌کند.

نحوه کار با تستر کابل شبکه

همانطور که در قبل گفته شد تسترهای شبکه انواع مختلفی دارند. در تستر شبکه ال ای دی دو سر کابل شبکه را به دستگاه وصل می‌کنیم. روی هر دستگاه 9 لامپ ال ای دی قرار دارد. 8 چراغ اول وضعیت اتصال سیم‌های داخل کابل شبکه را نشان می‌دهد و چراغ آخر چراغ اتصال به زمین است. در صورت سالم بودن کابل شبکه می‌بایست هر 18 عدد چراغ روشن شوند، در غیر این صورت کابل دارای مشکل است.

نکات مهم در خرید تستر شبکه

کار با دستگاه تستر کابل شبکه دیجیتال بسیار ساده است.

هنگام شروع کار با تستر کابل شبکه، برای جلوگیری از آسیب به دستگاه ابتدا از خاموش بودن آن مطمئن شوید. این تسترها دارای دو بخش فرستند و گیرنده هستند که یک سر کابل را به پورت فرستنده و سر دیگر آن را به پورت گیرنده متصل می‌کنیم. سپس نوع تستی که می‌خواهیم انجاد شود را انتخاب می‌کنیم، و در نهایت دستگاه را روشن کرده تا تست انجام شود. نتایج تست روی صفحه نمایشگر دستگاه نمایش داده می‌شود.

نکات مهم خرید و انتخاب تستر شبکه

انتخاب و خرید تستر کابل شبکه باید با توجه به نیاز‌ها و بودجه‌ای که دارید صورت گیرد. تسترهای متنوعی در بازار وجود دارد که برای اطمینان از خریدی مناسب، باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

  1. نوع کابل شبکه: ابتدا باید مشخص کنید چه نوع کابل‌هایی را می‌خواهید تست کنید. (کابل‌های مسی یا فیبر نوری)
  2. نوع تست مورد نیاز: باید بدانید که چه خطاهایی را می‌خواهید عیب‌یابی کنید. اگر تنها می‌خواهید قطعی یا اتصال صحیح کابل را تست کنید، تسترهای ساده نیاز شما را براورده می‌کند.
  3. دقت تستر: هنگام خرید تسترها می‌بایست به دقت اندازه‌گیری آنها توجه داشته باشید. تسترهای حرفه‌ای و پیشرفته‌تر از دقت بالاتری برخوردارند.
  4. قابلیت چند منظوره بودن: برخی از تسترهای کابل شبکه قابلیت تست انواع کابل‌ها را دارند که این باعث صرفه جویی در هزینه‌ها می‌شود.
  5. امکان ذخیره سازی داده‌ها: بعضی از تسترها قابلیت ذخیره سازی اطلاعات و اتصال به کامپیوتر را دارند.
  6. قابلیت کار با باتری یا قابلیت شارژ: تسترهای قابل حمل معمولا با باتری کار می‌کنند. توجه داشته باشید که آیا تستر دارای باتری قابل شارژ است یا نیاز به باتری یکبار مصرف دارد.
  7. کیفیت ساخت دستگاه: به دلیل استفاده از تسترها در شرایط مختلف، مطمئن شوید که دستگاه از کیفیت مناسبی برخوردار است..
  8. سادگی استفاده و رابط کاربری: اگر در زمینه استفاده از تسترها تجربه‌ای ندارید بهتر است از تسترها با تجربه کاربری ساده‌تر استفاده کنید.
  9. قیمت و بودجه: تسترهای شبکه با توجه به کیفیت و قابلیت‌ها قیمت متفاوتی دارند که می‌بایست با توجه به نیاز و بودجه‌تان تصمیم به خرید تسترها بگیرید.
  10. گارانتی و خدمات پس از فروش: تسترها به دلیل استفاده مکرر نیاز به نگهداری و تعمیرات دارند. پس هنگام خرید حتما از وجود گارانتی و خدمات پس از فروش اطمینان حاصل کنید.

توجه به نکات بالا باعث خرید رضایت بخش‌تر و کارآمدتر با صرف هزینه ای متناسب با بودجه شما میشود.

بررسی قیمت خرید تستر کابل شبکه

قیمت تسترها به تمامی موارد ذکر شده در بالا بستگی دارد که می‌بایست با توجه به نیاز و بودجه‌ای که دارید تصمیم به خرید یکی از انواع تسترهای موجود در بازار بگیرید.

برندهای برتر تولیدکننده تستر شبکه به صورت تخصصی

تسترهای کابل شبکه بسته به برند و قابلیت‌هایشان قیمت های متفاوتی دارند.

حال برترین برندهای تستر کابل شبکه موجود در بازار را بررسی می‌کنیم.

معرفی بهترین برندهای تستر کابل شبکه در بازار

در ادامه به برخی از بهترین برندهای تستر شبکه اشاره می‌کنم:

  1. برند فلوک نتورک (Fluke Networks): این شرکت یکی از معتبرترین برندها در زمینه تجهیزات تست شبکه است و تسترهای پیشرفته ای مانند Fluke DSX CableAnalyzer و Fluke LinkIQ را ارائه می‌دهد. این دستگاه‌ها قابلیت‌های زیادی از جمله اندازه‌گیری سرعت و کیفیت کابل، شناسایی خطاها و تست طول کابل دارند
  2. برند ایده آل نتورک (Ideal Network): این برند نیز محصولات خوبی برای تست کابل شبکه تولید می‌کند که به ویژه برای تست و عیب‌یابی شبکه‌های کوچک و متوسط مناسب هستند. مدل‌هایی مثل Ideal NaviTEK NT و SignalTEK CT از محبوب‌ترین محصولات این برند هستند.
  3. برند نتالی (NetAlly): شرکت NetAlly که از تجزیه و تحلیل و مدیریت شبکه‌ها پشتیبانی می‌کند، تسترهای بسیار حرفه‌ای مانند LinkRunner و AirCheck را ارائه داده است. این دستگاه‌ها برای تست و مدیریت شبکه‌های بی‌سیم و سیمی کاربرد دارند.
  4. برند یونیتی (Uni-t): این مدل تستر به عنوان یک برند چینی یکی از تسترهای حرفه ای معتبر موجود در بازار است که قابلیت بررسی وضعیت قطعی کابل، اتصال کوتاه، ترتیب نادرست سیم‌ها، اندازه گیری سرعت انتقال داده و کیفیت کابل را دارد. کابل های شبکه، کابل تلفن و برخی از کابل‌های کواکسیال را با این برند میتوان تست کرد.
  5. برند ترند نتورک (TREND Networks): این برند نیز دستگاه‌های تست کابل با کارایی خوب و قیمت مناسب ارائه می‌دهد. مدل LanTEK IV از پرطرفدارترین محصولات این برند برای تست کابل شبکه است.
  6. برند کلاین تولز (Klein Tools): این برند بیشتر برای کارهای ابتدایی و تست‌های روزمره مورد استفاده قرار می‌گیرد و به دلیل قیمت مناسب و کیفیت قابل قبول، انتخاب خوبی برای کاربران خانگی و نیمه حرفه‌ای است. مدل VDV Scout Pro از پرطرفدارترین تسترهای کابل شبکه این برند است.
  7. برند پروسکیت (Proskit): این تستر ها محصول کشور تایوان میباشند، که قادر به تست انواع کابل ها شامل کابل شبکه، تلفن و کابلهای کواکسیکال میباشد. این تسترها علاوه بر قطعی کابل، طول کابل و ترتیب سیم بندی را نیز مشخص میکند.

هر یک از این برندها بسته به نوع کاربرد و سطح حرفه‌ای بودن تجهیزات، ویژگی‌های خاصی ارائه می‌دهند.

حرف آخر

انتخاب تستر کابل شبکه به نوع شبکه، نوع کابل، بودجه و سطح دقت مورد نیاز بستگی دارد. برای شبکه‌های کوچک خانگی، تسترهای ساده و اقتصادی کافی هستند، اما برای شبکه‌های بزرگ یا پروژه‌های صنعتی، تسترهای پیشرفته‌تر و چندمنظوره با قابلیت‌های دقیق‌تر، مناسب‌تر خواهد بود و و به عیب‌یابی سریع‌تر و کارآمدتر کمک می‌کند.

جدیدترین تسترهای کابل شبکه را می‌توانید از فروشگاه تخصصی تجهیزات شبکه نیکنامان آی تی تهیه نمایید.

سوالات رایج

در این بخش سوالات متداول درباره تستر کابل شبکه را پاسخ خواهیم داد:

  1. چه نوع خطاهایی را می‌توان با تستر کابل شبکه شناسایی کرد؟
    خطاهایی مانند مدار باز (Open Circuit)، اتصال کوتاه (Short Circuit)، جابجایی زوج سیم‌ها (Wire Mapping)، کراس‌تاک (Crosstalk) و افت کیفیت سیگنال با این دستگاه قابل تشخیص هستند.

  2. چگونه از تستر کابل شبکه استفاده کنیم؟
    کابل را به دو سر تستر متصل کرده و دستگاه را روشن کنید. نمایشگر یا LEDهای تستر وضعیت هر رشته سیم را نشان داده و در صورت وجود مشکل، خطای مربوطه را نشان می‌دهد.

  3. آیا تستر کابل شبکه برای همه نوع کابل قابل استفاده است؟
    اکثر تسترهای شبکه برای کابل‌های زوج تابیده (مانند Cat5e، Cat6 و Cat7) طراحی شده‌اند، اما برخی مدل‌ها از کابل‌های فیبر نوری و کواکسیال نیز پشتیبانی می‌کنند.

  4. آیا تستر کابل شبکه قابلیت تست PoE را دارد؟
    بعضی از  مدل‌های حرفه‌ای تستر شبکه می‌توانند میزان ولتاژ و جریان PoE را بررسی کرده و از سازگاری کابل با تجهیزات PoE اطمینان حاصل کنند.

  5. چگونه یک تستر کابل مناسب انتخاب کنیم؟
    برای انتخاب تستر باید به نوع نیازتان توجه کنید. برای بررسی‌های ساده، یک مدل پایه کافی است، اما برای عیب‌یابی دقیق‌تر و تست پارامترهای شبکه، مدل‌های حرفه‌ای کارآمدتر هستند.

7 دیدگاه در “تستر کابل شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟

  1. فاطمه مظفری گفت:

    سلام وقت بخیر، من از تستر کابل شبکه ساده استفاده میکنم که فقط مشکل اتصالات پایه رو نشون میده اما الان میخوام یه تستر حرفه ای تر بگیرم. بنظرتون ارزشش رو داره که هزینه کنم؟

    1. amirali.rafizade@yahoo.com گفت:

      سلام
      تهیه تستر حرفه ای حتما باعٍٍث سهولت کار شما و صرفه جویی در زمان شما خواهد شد
      همکاران ما در واحد فروش آماده تامین انواع تستر در برندهای مختلف برای شما خواخند بود
      02152129 داخلی 200 الی 204

  2. جلال احمری گفت:

    سلام و درود
    چطور میشه تستر کابل شبکه رو برای کابلهای فیبرنوری استفاده کرد؟ من میخوام کابل های فیبر نوری بررسی کنم. ایا تستر های فیبرنوری از کابلهای مسی هم پشتیبانی میکنن؟

    1. amirali.rafizade@yahoo.com گفت:

      سلام
      تستر برند NOYAFA مدل NF-8508 که قابلیت تست شبکه مسی و فیبر نوری را همزمان دارد به شما پیشنهاد میشود . جهت اطلاعات بیشتر میتوانید با تلفن02152129 داخلی 200 الی 204 تماس بگیرید .

  3. اردلان گفت:

    کاربرد تستر کابل شبکه برای عیب‌یابی واقعاً مفیده، ولی اگر کسی بخواد فقط برای استفاده‌های شخصی این دستگاه رو تهیه کنه، کدوم مدل رو پیشنهاد می‌کنید؟ چه محصول از چه برندی رو پیشنهاد میدید؟

    1. amirali.rafizade@yahoo.com گفت:

      سلام
      با توجه به نیاز شما
      تستر برند Proskit
      مدل 7057N انتخاب مناسبی برای شما میباشد
      قابلیت تست کابل شبکه ، تلفن و BNC از امکانات این تستر میباشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *